HÄR ÄR ALLT OM ÅRET SOM VAR

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Yes!! Jag hoppas att alla år blir nya-grejer-år. 2018 bjussade mig på en sommar i sardinien. Där hade jag aldrig varit förut. Jag åkte till Barcelona med pappa för första gången och så hängde jag här i Kalmar för allra första gången nånsin!! Förutom det så började jag ju också plugga på universitetet för första gången och insåg två grejer 1. Universitetet är nog lättare än vad man tror att det är, och 2. jag blev rastlös snabbare än vad jag trodde. Förutom det så har jag pussats i min nya ikea-soffa för första gången och så har jag funnit nya vänner 4-life, så att säga.
2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag är dålig på att komma ihåg vad jag lovar mig själv. Jag vill minnas att jag hoppades på mer vardagligt fint. Att inte alltid leta det extrema. Det löftet höll jag ju inte alls lol. Däremot har jag saktat ned lite, så som jag önskade. Jag andas lite långsammare nu.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Hmmmm nej det tror jag inte. Men bekanta! Jag tror på 2019 hehe. 
4. Dog någon som stod dig nära? 
Ja tyvärr. 
5. Vilka länder besökte du? 
Spanien, England och Italien.
 
Första lille utflykten i Italien!
(null)
 
Kathrin är en av de viktigaste människorna från 2018. 
 
 
6. Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019? 
Svårt!! Jag hoppas på att få pirra mer. Hoppas att jag känner något ända ut i fingertopparna. Jag hoppas på med redaktions-jobb. Sedan hoppas jag mycket mycket på att få resa utomlands lite (det blir väl danmark då med tanke på CSN hehe) som turist. I år har jag mest varit utomlands för jobb. Det är något annat när dagarna och planerna är dina egna. 
7. Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
Kanske 3/9 när jag började skolan, då! Och 6/8 när jag fick nycklarna för första gången. 
8. Vad var din största framgång 2018? 
Det är stort för mig att jag fick tag på en lägenhet så snabbt här i Kalmar och kom in på en utbildning, men den stora framgången för mig personligen ligger nog i beslutet att våga flytta hem till Sverige igen. Jag kände i början av 2018 att jag aldrig igen skulle må bra här hemma. Jag trodde att jag var dömd till att behöva flytta runt i världen för att känna lugn. Den dagen jag bestämde mig för att avsluta det livskapitlet och påbörja ett hemma i Sverige gick jag emot den där rädslan. Det var stort i lille mig. 
9. Största misstaget? 
Som vanligt är jag inte helt negativ till misstag utan kan istället se det som något utvecklande. Jag ältar inte så ofta och brukar inte lägga så stort fokus på de misstag som jag gjort. Men i år har jag gjort misstag som råkat såra andra. Det är aldrig okej såklart. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Ja lite grann. Har det jobbigt med lille maggen ibland. 
11. Bästa köpet?  
Hmmmmhmmm hmm. Bra fråga!! Mitt spontana svar blir min soffa men så tråkigt kan jag ju inte vara. Kanske biljetterna till Barcelona med pappsen. <3 Sånt går ju inte att jämföra med något materiellt. 
12. Vad spenderade du mest pengar på? 
Värdsliga saker. Mat och hyra. Jag har lagt mycket pengar på typ "utflykter" när jag bott utomlands. Där handlar ju livet om att upptäcka nytt där man är. Så mycket pengar som lagts på att hyra bil, haha. 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Ja väldigt väldigt mycket!!! Mitt största minne är när jag fick lägenheten jag bor i nu. Jag hade hoppats så länge på just den här. Ringt flera gånger och frågat hur många som hade sökt. Det var flera hundra. Jag hoppades så mycket att jag gjorde en mapp på pinterest (jaaaaja jag är en av dem släpp det) med bilder på hur jag ville ha det. Gick på min gata i google maps street view. Och så ringde dem! Jag skakade! "Du får lägenheten om du vill ha den". Jag grät och skrattade och dog samtidigt. "Jag älskar dig" svarade jag den trötta kvinnan på andra sidan telefonen. Sedan sprang jag typ runt i cirklar i två dygn och skrek. Wow då var jag riktigt glad. Sedan finns andra det stunder som har kittlats också förstås. När jag kom hem från italien och träffade min familj igen. När jag hittade mina nära vänner i min nya stad. När jag klarade min första tenta. Ja ni fattar. 
 
Mmmm. Älsklings-stranden i San Teodoro. 
(null)
 
 
Och så midsommar på min balkong. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018? 
Hmmm kluri!! Lol kanske "Daddy" som påminner mig om mina roligaste dans-show-efterfest på sardinien. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Generellt var jag mitt i mellan. Det är nästan det jobbigaste för mig.
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
Rent konkret så önskar jag att jag hade yogat mer. Kanske framförallt nu i slutet av året. Jag önskar också att jag hade pausat ibland, tagit ett steg ut från mig själv och tänkt "åk bara med i livet så löser sig resten".
17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
Oro!!!! Det skrev jag förra året också minns jag. Som jag oroar mig jämt. För smått och stort. Sluta med det amanda det är inte bra för dig!!!!
19. Blev du kär i år? 
Jaaaa. <3 mycket och lite.
21. Favoritprogram på TV?
Oj oj oj jag trodde aldrig du skulle fråga! Bonde söker fru lätt hallå! 
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? 
Nej verkligen inte. Jag borde ändra den här frågan för den blir lika tråkig varje år. Jag hatar så sällan. Eller kanske aldrig, om jag tänker efter. Däremot är man ju jäkla förbannad ibland. Det måste man ju få vara. Fast just nu är jag inte det heller! Härligt!
23. Bästa boken du läste i år? 
Gud jag inser nu att jag typ har läst... 5 böcker? Om ens det? Det blev ett par stycken på stranden när jag var ledig i somras. I år hoppas jag på att läsa mer. 
24. Största musikaliska upptäckten? 
Den här frågan sitter jag alltid med väldigt länge. Jag är ingen "artist-lyssnare" utan lyssnar bara på de låtar jag gillar. Hmmm. Jag kan ju inte säga Hov1 för du blir jag officially roasted av typ alla jag känner så jag säger väl... the 1975 och Ted Gärestad faktiskt!!! Honom gillar jag igen. 
25. Något du önskade dig och fick? 
Aaa med lite tur och jävlar-anamma kan man få det mesta man vill ha tror jag. 
26. Något du önskade dig men inte fick? 
Ja givetvis
27. Årets bästa film? 
Okej så här. Ni som följt mig och av nån anledning skulle minnas mina års-listor vet att jag ALLTID svarar "Nääee jag är ingen film-person direkt". MEN lyssna lyssna! Många av mina vänner här i Kalmar är väldigt film-intresserade (obs fanatiska det är helt sjukt) och de har fått mig att se lite filmer faktiskt! Sååå vi är i förändringarnas tid. Här kommer min topp tre lista. 
3. A star is born
2. Cold War
1. Blackkklansman
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2018? 
Wow den var fin! Jag vaknade upp på en luftmadrass utan luft i mina föräldrars hus med kaffe på sängen. Sedan hade vi lite kalas hemma hos dem om jag minns rätt. På kvällen åt jag middag med Julia och sen drack vi vin med Alex och Jullan. På kvällen kom Oliver förbi och vi hade partyhattar, drack te och åt godis. 
 
ÅÅååååhhåh. Min bästa team genom tiderna tror jag! Man får säga så, va. Lanza-teamet. Så kul vi hade så ofta!
(null)
 
Och så lille jag. 
(null)
 
 
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Det är väl klart. Men det kan jag ju inte veta. Jag tycker att det mesta var rätt fint. 
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2018? 
Klädstil? Som vanligt. Snöat in mig på bootcut 100 år efter alla andra. Gillar sånt som känns mjukt mot huden.
Min livsstil? Något vilsen med längtan efter att hamna rätt. 2019 får hjälpa mig lite.
31. Vad fick dig att må bra? 
Jag måste säga att jag har blivit lite omskakad i år då och då och det har jag mått bra av. Det har kommit i rätt tid. Jag mådde väldigt bra av att min familj kom och hälsade på mig i Sardinien. Det var lite omskakande på det sättet att jag blev väldigt säker på att det var dags för mig att komma hem till swe igen. Jag hittade lugnet i en vän här i början av september. Han fick mig att må bra under stormiga höstmånader. Julia du får mig alltid att må bra!!!! Och så Ellie som ringer mig ibland och låter mig prata ut om allt strunt som cirkulerar i hövet. Mmm. Sarah och Carro och gud vet vad!! Jag har så många fina vänner. Några fina vänner om dagen är bra för magen. 
32. Vilken kändis var du mest sugen på? 
Hmmmm. Jag kommer inte på någon direkt. 
33. Vem saknade du? 
Oj så många så många! Mitt hjärta är alltid lite halvt. Jag har människor överallt som jag saknar. 
34. De bästa nya människorna du lärde känna?  
Okej! Wow! Vart ska en börja. Ellinor min bästis som jag gillar så mycket. Tänk att vi hittade varann i en liten by på Sardinien. Så märkligt är livet. Och så alla mina vänner här i Kalmar förstås. Jag kan inte räkna upp alla för då får vi hålla på tills imorgon. 
35. Vilken var den bästa dansnatten? 
Oj jag har inte alls varit dansig i år. Men kanske i början av året när jag hängde mycket på olika barer i Lanzarote. Det var fint och dansigt. 
36. Vilken fest var den roligaste du var på? 
Hmmm jag har haft kul på många! Jag är så tråkig men jag kan inte välja en. 
37. Vilket motto har du använt dig av under 2018 som du kommer att fortsätta med? 
Att alla nog gör så gott de kan. Jag tror det. Och när man tänker på det viset så försvinner typ hälften av alla problem. Jag litar på att de människorna jag har runt om mig gör gott de kan. Ibland blir det fel ändå. Det gör oftast inget. Om man möter med värme får man värme tillbaka vill jag tro. 
 
Här hittar ni listan från 2017. Det året var fint det också. Hoppas 2019 ger mig det finaste i livet. 
 
Kram kram ta hand om varann. Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3