EN FRÅGA OM LIVET SOM JAG LEVT

FRÅGA: 
Hej! Jag har också sökt jobb på Tui och ska ner på intervju i Sthlm i slutet av januari. Jag undrar när du fick veta att du fick jobbet? När du åkte iväg på training? När du fick veta vilken destination du skulle jobba på? Och när du flyttade och började jobba och hur länge du var där? 
 
Här bodde jag i somras. <3 
 
Och så träffade jag guldklimpen Ellie. Livet hade vart tråkigare idag utan henne och vi kommer stay friendz så att säga tills vi dör. Sånt vet man.
 
Gud vad kul. Först och främst vill jag säga: åk. Oavsett om det känns läskigt och sjukt och typ "nej jag ångrar mig", åk ändå!!!! När jag fick min första destination för 3 år sedan kändes det så läskigt att åka. Jag träffade en mysig kille hemma, hade börjat komma igång med foto på riktigt, hade fått ett nytt jobb som kändes pirrigt och hade så himla roligt i livet bara. Det kändes tråkigt att lämna. Trots det så kändes det ganska rätt, långt inne någonstans. Jag har aldrig ångrat mig. Allt det där som jag ville stanna hemma för, det fanns kvar när jag kom hem. På ett eller annat sätt, åtminstone. :) 
 
Jag minns inte riktigt hur det gick till, men jag fick ett "du har fått jobbet"-samtal några veckor efter intervjun i Stockholm. Jag hade heltidsjobb hemma och kunde därför inte åka iväg på training i London det året, men de andra åren har den varit i april. Detta beror sig på vilken tjänst du ska ha. Du kommer få veta i god tid! Det kan kännas lite flängit under våren, men det känns härligt och pirrigt också och jag tror att du kommer känna dig levande. 
 
Det har alltid varit lite olika lång framförhållning när jag har fått reda på destinationen. Jag vet att det känns sjukt spännande, men våga släppa fokuset på vart du ska åka, och ställ istället in dig på när du ska åka. :) När jag fick reda på min första destination, Gran Canaria, var det någon månad innan avresa. När jag skulle flytta till Lanzarote var det bara några dagar innan. Ibland har det varit flera månader i förväg. 
 
När du kommer till destinationen så börjar du jobba nästan direkt. Du kommer hinna packa upp och göra dig lite hemma, men du går på jobbet nästan direkt. Du kommer att få mycket mycket hjälp av dina kollegor och du kommer att komma in i det snabbt. <3 Det kan kännas läskigt och det kan kännas väldigt jobbigt de första dagarna. För mig har alltid den första månaden handlat om att ringa hem och säga att "nej jag skiter i det här, jag kommer hem nu, det här är inte min grej". Även efter flera år, haha. :-) Men sen blir det kul! Och man kommer in i det! I värsta fall är det bara en flygresa hem igen. 
 
Stort lycka till <3 Du kan alltid fråga mig om du undrar över något. 


Charlotte    •     •  

Hej!

Jag fick reda på att jag också fick jobbet som reseguide på Tui i sommar och detta inlägget hjälpte verkligen! Jag har varit ganska osäker på vad exakt detta kommer att innebära, speciellt eftersom jag heller inte vet var jag ska åka. Jag tänkte höra med dig hur det ser ut med arbetsbördan när man arbetar som reseguide på Tui? Jag har googlat en hel del ang. hur det är att jobba på Tui men jag har fått upp förvånansvärt få resultat.

Mvh,
Charlotte

Svar: Hej! Har svarat på detta i ett inlägg! Stor kram <3
AMANDA EKSTRÖM


Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3