BELOVED BARCELONA

Det är ju ingen hemlighet att jag är så himla sämst när det kommer till att hålla mig till vad som är aktuellt eller inte här i mitt lille cyber-forum. Men. Det händer ju så mycket mitt i mellan allt precis HELA tiden!!!!! Och med det sagt: här kommer lite storytelling + bilder om när jag hängde i beloved barcelona med min pappa i typ ... mitten av ... april. Äh!
 
Jag vill bara börja hela storyn med att säga att jag verkligen är glad att vi fick till en liten weekend nånstans. Jag har (tack o lov) en väldigt nära relation med hela min familj och det ÄR jobbigt att vara ifrån varandra året runt. Sen vet jag ju om att det är ett val jag gör varje gång jag flyttar utomlands, och trots att det är fantastiskt på alla sätt så tar det ju inte ifrån saknaden för alla jag tycker om. 
 
Vanligtvis får man ett par dagar ledigt bara, om ens det, men den här gången hade jag ett par veckor mellan mina säsonger och trots att det är så härligt att vara hemma för en gångs skull så var det ändå kul att få komma iväg på lite mini semester ihop med pappa och ha lite kvalle-tid ihop. När man är hemma så går man ju mest om varandra, ändå. 
 
Herregud jag kommer ju aldrig till saken!!!! Man blir ju galen.
Så, här kommer den, saken: barcelona. 
 
Så jag tror inte att nån av oss var på värsta fetaste turist-mood så vi hängde mest runt i staden. Vi bodde väldigt nära La Rambla så vi strosade upp och ner för den gatan ett par gånger, minst sagt. 
 
Min pappa.<3 Tänk om två veckor träffas vi igen!
 
Så vackert det är, barcelona. 
 
Och nån hinkar vin.
 
Vi klev rätt in i en matmarknad (finns varje dag vid la rambla). Jag älskar marknader överlag och jag älskar-älskar matmarknader av nån anledning. Tycker det känns mysigt att strosa runt. :) 
 
 
En annan dag strosade vi runt i andra delar av staden. Vi tog också en sån där turistbuss (okej jag tar tillbaka det jag sa om turist-mood). Jag har svårt att erkänna det men jag älskar de där bussarna, haha. Så härligt sätt att se en stad tycker jag. Det är mysigt att åka buss, tycker jag, man sitter på taket och catchar lite sol och dessutom får man liksom se hela staden + få en liten mental karta i huvudet. Jag gillar att ta den i början av en stads-semester (låter som om det är något jag sysslar med regelbundet men vem försöker jag lura) för att sen hitta favoritdelar av staden som man kan upptäcka på egen hand senare. :)
 
 
 
Här var vi, förstås. 
 
Och en morgon strosade vi genom den gamla staden i barcelona. Mitt favvo-ställe helt klart. Massor av små butiker med hantverk, fik och barer. 
 
 
 
 
Sen drack vi coffee baileys på ett café och pratade om livet och allt som hör till. 
 
Hund-gosade förstås.
 
Och så åt vi skaldjursrisotto mest hela tiden. Det ska man ju, det är sen gammalt. 
 
Så fint att få komma iväg lite. Jag plåtade inte mycket, faktiskt. Kanske för att jag filmade mest (och ni vet ju att jag är tråkigt och snålig med att visa film här) men det är kul att titta tillbaka på. Önskar att alla filmade livet mer. Det är så fint att få komma tillbaka till sina finaste stunder. Och på något vis, även om jag promotar foto 4 life förstås, så tenderar jag att lättare kastas tillbaka med film. Man är där, på ett annat sätt. 
 
Jaja! Fota eller filma eller inget av det, om ni vill. Men film är kul det är allt jag säger!!! Kram kram allesammans nu ska jag gå och gosa med katten simba. <3
 
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3