TÄNK OM MAN BARA SKULLE PRATA LITE MER MED VARANN

Hej!
 
Har kommit hem från barcelona nu och det har varit så himla mysigt. Kul att vara iväg lite grann med pappa också. Vi ses ju inte på så länge nu. Har ju så mycket bilder men jag ska visa det någon annan dag, tänkte jag. 
 
 
  
 
De senaste dagarna har varit fina. Har hängt mest med min familj. Hoppat studsmatta med mina kusiner och haft filmkvällar med mina bröder. Druckit kaffe med mormor och morfar. Man vill ju aldrig sluta. 
 
Men de senaste dagarna har jag haft ångest. Jag gick runt med ångestklumpen i magen väldigt mycket för ett par år sedan men sedan har det blivit bättre. Senaste året har varit fint rent ångest-mässigt men de senaste dagarna har det kommit tillbaka. Jag fick min första ångestattack på länge, i bilen häromdagen. Äh, så är det ju ibland. Tänkte det kunde va skönt för er andra som går runt med huvudet i små ångestmoln, att, det gör jag med just nu. Men det blir finare sen.
 
Jag satt i parken igår och samlade fräknar. Bredvid mig satt en äldre man med käpp. När han skulle gå, stannade han till vid mig och sa, tyst, "jaha, ja, då får du passa dig idag, då". Vadå, undrade jag. Han tystnade och sken upp, "Ja, men det är ju fredag den 13onde!". Jag log och nickade. Ja, men, vädret har vi tur med, iallafall, sa jag. Han nickade. Jag såg hur han liksom sneglade mot bänken jag satt på, så jag erbjöd honom att slå sig ned. 
Sedan pratade vi en stund. Och så plötsligt, säger han. 
- Sedan jag flyttade hit till Borås har det varit lite svårt att få bekanstskaper, och eftersom att jag var med i en bilolycka för ett par år sedan har jag inte heller kunnat jobba.
Jag nickade men sa ingenting. 
-Men, fortsatte han, så tänker man att, hur ensam man än är så finns det alltid någon som är lika ensam. 
Jag nickade igen, långsammare, den här gången. Sen undrade jag hur länge han egentligen har bott här. 
Han svalde. Såg ned på sina sandaler i gruset.
- I 30 år. 
 
Och där nånstans gick mitt hjärta sönder. Tänk om man bara skulle prata lite mer med varann. 
 
Ah! Nu ska jag dricka rött och se på film. Vi hörs sen. kram kram ha kul ikväll!Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3