INTEGRATION MED MUSIKHJÄLPEN OCH BINGO OCH VAD HÄFTIGT DET ÄR ATT FÅ BERÄTTA NÅGONS HISTORIA

Jag brinner för foto och text och där i mellan brinner jag för integration också. Och att berätta människors historier. Kanske främst de som inte har möjlighet, av olika anledningar, till att göra det själva. 
 
Så i helgen sammarbetade jag med Bingo Rimer + Musikhjälpen i ett projekt som rör just de här ämnena. Syftet var att porträttera nyanlända ungdomar - och sedan berätta deras historia. Så spännande och inspirerande. Och tragiskt. Det var längesedan något berörde mig som det här. 
 
Jag jobbade mest med att prata och skriva. Många av ungdomarna visste inte hur gamla de var men trodde att de var runt 14- 16 år. De berättade om resor fasthängandes under bussar, om sista samtal med föräldrar, om syskon som försvunnit och om gummibåtar som sjunkit i medelhavet. Om hur det är att leva som papperslös - helt utan rättigheter och i en kartong under en bro i centrala gbg - i en demokrati som Sverige där alla barns rättigheter följs i teorin, men uppenbarligen inte alltid i praktiken. Och jag skrev. Skrev och skrev tills jag fick kramp och lila fingerspetsar.
 
Vart projektet kommer att visas är ännu för mig något oklart men det kommer att gå ut via Bingos sociala medier på ett eller annat sätt, åtminstone. Jag länkar när det är klart!
 
Träffade så häftiga människor. Dels alla dessa inspirerande kamera-people som har hundra idéer (och verkställer dem!), alla frivilliga som jobbar ihjäl sig för alla barn - och framförallt barnen själva. 
 
Här kommer lite behind the scenes! Taget av bästa Dreamers Team. Proffsiga killar.
 
Bingo plåtar och jag står nog i bakgrunden och säger saker som "naaaajs" och "gud vad fint".
 
Vi var ett par stycken med kameror där. Det är alltid kul och häftigt att träffa andra fotografer tycker jag. Man kan byta lite idéer och inspiration och så är de ju så himla kreativa och jag blir helt pirrig av det.
 
Mycket filmande. Skratt och gråt och skratt igen. Ibland kom jag på mig själv med att bara sitta och lyssna. Tappa hakan. Få gåshud om armarna. Vilka livsöden det finns och vad viktigt det är att sprida dem. Om det så bara får en person att tänka till, vara tacksam eller hjälpa till på egen hand, så är jag nöjd.
 
 
 
Vi beställde 36 pizzor. Hälften åts upp och hälften följde med ungdomarna hem.
 
Hela glada gänget! Coola personer och häftiga att jobba med. Så många idéer. :)
 
 
Jag berättade några utav killarnas historier för mina elever igår. En hel lektion gick till att diskutera, prata, ventilera och försöka förstå. Kanske den viktigaste lektionen jag haft på länge. De är så kloka och har så stora hjärtan, men ibland är det lätt att världen utanför sin egen bubbla glöms bort och då är det viktigt att dela med sig av andra livsöden tror jag. Jag blev alldeles rörd av att se hur de började diskutera lösningar och integration senare. 
 
Som sagt, jag länkar när arbetet finns uppe! Kommer bli fler bilder om ett tag. :) Ta hand om varandra tills dess Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3