AUGUSTIPROMENADEN

Lördag idag. Mina lördagar här är nog ren motsats till de där hemma. Här jobbar jag hela dagen. Har femkamp i poolen. Dansar med Bamse i parader. Dricker morotsjuice under teammeeting och så dansar jag i vår high school musical show här om kvällarna. 


Lördagarna hemma brukar vara lugnare. Dricker kaffe med Elin och julia på stans café. Vattnar tomatplantorna i köksfönstret. Strosar runt och runt i lägenheten. Skålar något glas vin. Dansar visserligen till high school musical, men på vardagsrumsgolvet istället för på scenen. 

Längtar efter lördagar där hemma även om jag älskar dem här också. 

Jaja! Igår var jag ute och sprang. Det hinns inte med så mycket springande här, men det gör inte så mycket för jag föredrar att springa bland de meterhöga granarna hemma där luften är fylld av sommarregn och barr. Här springer jag runt en Saltsjö som ligger mitt ute på den grekiska landsbygden. Här doftar det hav och kossor, istället. Halm. Och doften av något sommarregn känner de nog inte ens till.

Sprang förbi ett litet vandrarhem med så fina blommor utanför.

Klockan var strax efter halv åtta och solen var på väg ner när jag hade kommit halvvägs, men insåg att jag hade gått vilse. Hur är det ens möjligt, tänkte jag. Men så såg jag ett par (well visade sig vara ett SYSKONpar på 23 och 12 men jaja synen är som den är) gå lite längre bort på ängarna så jag sprang dit. 


-Do you speak english?
De skakade på huvudet. Jaha. 
-... ok. But I want to run around the salt lake, sa jag och gestikulerade extremt över de området där sjön var. De stirrade tillbaka på mig.
-... But I came this way (jag pekade övertydligt åt det håll jag kommit ifrån), so I want to go THIS way (pekade åt andra hållet), do you know where i should go?
De stirrade stumt tillbaka. 
-...
Ett par sekunder gick innan den äldre tjejen utbrast,
-yes!!!! I show you i show you. 
Jaha, tänkte jag. Fint.

Och de visade mig. De visade mig faktiskt hela vägen hem till min husdörr. Samma väg som jag precis kommit, dessutom. Så det blev inte mer springande den kvällen MEN jag fick däremot öva på min grekiska lite grann + fick höra berättelser om deras liv här i Grekland, visserligen på en väldigt knackig engelska, men ändå. Kul möte!

Sedan sa jag hej till mina grannar. Mysigt att bo granne med djur. 

Ja och sen gick jag med Petra och hennes pojkvän till vårt stammishak här i närheten. Det är en liten, grekisk restaurang. Mest locals och billigare priser. Så god svampsoppa som jag äter jämt. Mmm. Kommer sakna den sen. 


Men! Nu är det lördag! Dags för femkamp morotsjuice och high school musical! Dansa lugnt var ni än är. <3
Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3