YOU MAKE ME CRAZY HAR JAG VÄL SAGT NU

Det finaste stället på gran canaria heter Puerto de Mogan, tycker jag. Åtminstone den finaste byn som vi brukade hänga i när jag bodde där. Ibland tröttnade vi ju på all superturism och då brukade vi ta bussen till den här lilla fiskebyn. Små stränder, gator och den godaste glassen. 
 
När jag var nere och surprisade och hejade för ett par veckor sedan så spenderade vi en heldag där. Så himla mysigt och verkligen som att kastas tillbaka till alla (nåväl) de lediga dagarna vi spenderade där. 
 
Så himla fint. Påminner om grekland tycker jag.
 
Vi strosade runt. Jag tror att jag har provat typ hälften av alla restauranger här. Många av dem har mest fisk och typ... sangria.
 
 
Mycket mer folk här på vintern än på sommaren. Och verkligen många fler svenskar. 
 
Det är kul att flytta till ett land och lära sig språket där. Det känns som om en får en närmre relation med lokalbefolkningen på något vis. De blir nyfikna och gästvänliga. Vill småprata. Bjuda in. Visa. Lyssna. Kul tycker jag.
 
 
 
Byn ligger mitt i bergen som de flesta andra byar gör. Eller, den ligger som i en vik. Hav på ena sidan och berg runt om. Fin miljö. Säger igen - jag vill bo i bergen någon gång. 
 
 
Och så vill jag bo vid havet. Eller kanske på det här sättet, i en liten fiskeby. Min favorit-fiskeby som jag någonsin varit i är Cape Coast i Ghana. Shit vilket ställe. Kika in på min "resor och platser"-kategori för att hitta. Jag vet inte varför men jag gillar verkligen båtmiljön på något sätt.
 
 
Till skillnad från en stor del av den här turist-ätna ön så skriker inte Puerto de Mogan "hej kom och köp": Men det finns ett par butiker såklart. Oftast ser de ut cirka följande:
 
Och oftast sitter personalen ute på gatorna som följande:
 
Lights <3. Jag är ju såld på alla fina ljus och skuggor som liksom dansar över väggarna här. 
 
 
Mitt resesällskap är svårt att slå.
 
Efter att ha strosat runt och bara sugit in all ledighet och semesterkänsla (den innfann ju sig liksom aldrig när vi jobbade här, riktigt), så gick vi och sov på stranden en stund. 
 
 
Sen gick solen neråt även den här kvällen och hela stranden badade i sånt där guldigt sommarljus som gör en galen och helt lugn i själ och kropp och sinne och allt där i mellan. 
 
Och vi avslutade med att dricka lite gott och snacka strunt på vår favoritrestaurang. 
 
The place to go om man nu mot förmodan skulle dra sig på gran canaris. Och så vet ni det. Nu kan ni sova lite gott som jag ska göra inatt. 
 Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3