VEGANSK PAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH ALLT VAD MAN HAR HEMMA EGENTLIGEN

Kanske vet ni redan att jag ofta lagar vegsanskt hemma. Av många anledningar såklart. Dels för att jag vill typ dra mitt strå till stacken since det inte är alls svårt, och dels för att jag mår mycket mycket bättre av det. Reasons enough tycker jag.
 
Jaja! Tips på vegansk paj kommer lastat! Och den är askalas!
 
 
 
 
Ok så du behöver följande: 
 
För pajdeg: 
Ja vad har en ens i en pajdeg egentligen. Jag gjorde min på fullkornsmjöl, vatten och mjölkfritt smör. Höfta dig fram. Men cirka 3 dl mjöl och två dl vatten. Och kanske 100g smör, då. 
 
Sedan gjorde jag själva innehållet på: 
Veggofärs
1 gul lök
broccoli
tomat
kikärtor
soltorkade tomater
vegansk matlagningsgrädde
 
Receptet hittade jag i en "vegan på 21 dagar"-bok som jag har hemma. Fast jag ändrade lite grann såklart. Det bästa är ju när man kan ta lite vad man har hemma. 
 
 
Blanda ihop degen och tryck ut den i en form. Låt den stå i kylen cirka en halvtimme och sätt ugnen på 200 grader. Jag lät degen stå i formen ett par minuter (säg 8, då) innan jag blandade ner resten av innehållet.
 
Fräs en lök och färsen, blanda ner lite kikärtor, grädden (ytterst lite hehe) och broccolin. Slå ner i formen och toppa med lite soltorkade + vanliga tomater. Klart! Just det, jag slängde på lite spenat också. Låt den hänga i ugnen i cirka 30. 
 
 
Gott gott najs najs. Nästa gång lovar jag att ta lite mer proper foodie-pics. Ha det göttKom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype