THEN YOU ARE A LUCKY ONE

Som ni förstår går vi runt som i en skugga, här på ön. De restaurangägarna som vanligtvis brukar skratta och heja, nickar bara lite lätt när jag går förbi. I turistshopparna svajar handdukar och T-shirtar försiktigt med vinden, men butikerna är tomma. Vissa har stängt ned helt. Tjejen i kassan på supermarketen ser ned i sina händer. Hon skyndar inte, som hon brukar. Istället granskar hon min vattenflaska och vindruvor noga, ser upp på mig, trött. Möter min blick länge. Vinden från luftkonditioneringen rör i mitt blöta hår. Hårslingor i ansiktet. Gåshud i nacken. Hon ser slött ned på vindruvorna igen och öppnar munnen, stänger den igen. Sedan,  knackig engelska. 


-Are you hurt?
Jag ser också ned i backen. Skakar långsamt på huvudet. 
-Is there any damage in your house? 
Nej, säger jag igen. 
-Then you're a lucky one.

Och det är jag ju. Jag kan knappt tänka på något annat än att jag är en lucky one. 

Vi har ställt in vissa aktiviteter och shower på hotellet. Förutom att jordbävningen skakade om oss alla så har vi haft en olycka i teamet också. Det är tunga och rödgråtna dagar vi har tillsammans här, just nu. 

Men jag är en lucky one. Kan inte sluta tänka på det. Kan inte sluta tänka på alla de som inte hade turen med sig, den här gången. Det var så många. 

Igår hade vi planerat en roadtrip genom ön men vi orkade såklart inte. Istället låg vi på stranden och såg på vågorna som långsamt smekte strandkanten. Somnade om varandra. Pratade inte så mycket. Ibland räcker det, så. Tur att jag har så många att dela all de hör hemskheterna med. Jag är en lucky one. ❤️ På så många sätt.Anna - Fotograf & Rovfågeltränare    •     •   http://annabrink.blogg.se/

Vackert skrivet, men självklart också sorgligt. Tack för att du delar med dig!


Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype