IMORGON ÄR DET AUGUSTI, VI BÖRJAR DÄR.

Hej! 


I fredags var jag och dök med ett par polare. Vi tog en båt från hamnen i Kos Town och var ute hela dagen. Såg lite firrar och så. Kul! 

Först snorklade vi lite bara.

Glada gänget! Så fint vatten här kring de grekiska öarna. Man blir ju knäpp.

Sen blev det dags att preppa de riktiga grejerna. Hade så bra instruktör. Jag vet inte om jag har berättat men jag har ganska tråkig tinnitus på högra örat + jättedålig hörsel, och ni ska bara veta hur mycket det suger (!) när man ska dyka. Jag fick ta mig upp till ytan flera gånger för att försöka tryckutjämna. Point of the story är att min instruktör var så grym och hjälpte mig så ❤️ bäst. 

Sa ju det! Silja är glad såklart och jag får hjälp...igen... av instruktören.

Och Sara var nöjd med lite hederlig snorkling och solande på däck.

Okej! Sen gick vi ned!

Sedan kom vi upp till ytan och hoppade från båten lite innan vi åkte tillbaka till hamnen.

Så härlig dag och så häftigt att få dyka. Jag har längtat efter det länge, verkligen. Nästa steg är att dyka med hajar! Det har varit en dröm för mig så länge nu. Här skakar mina polare bara på huvudet åt mig och suckar tungt men jag tycker verkligen att hajar är häftiga djur och att dyka med dem är ju enda sättet att komma dem nära. 


Tänk att imorgon är det augusti. Tiden bara går. Nästa vecka kommer joniboy hit och hälsar på och när han har åkt har jag bara några veckor kvar här. Så märklig tanke. Nyss packade jag och julia ner min lägenhet och hon sa "tänk snart står du här och packar upp den igen". Det gör jag ju verkligen. Kanske packar jag ner den snart, igen, ändå. Jag har sökt nästa säsonger! Vinter och sommar! Vi får se vad som händer nu. Det är spännande att inte veta. Jag tror att det är en unik tid av livet, när man lever månad för månad. Jag vet inte vad jag jobbar med eller ens i vilket land jag bor i under slutet av nästa månad. Tänk vilken frihet vi har som har möjlighet att välja. Jag stannar upp och tänker på det ibland. Att jag har möjlighet att välja. Vilken lyx, ha! Det gör mig pirrig på något vis. Jag vill göra allt på samma gång. Dyka med hajar i Afrika, dansa minidiskon i Mexico, vakna på savannen, surfa i Portugal, rädda sköldpaddor i Sri Lanka. Jobba för allt det jag tror på. Stå på toppen utan att se ned. 

Samtidigt vill jag lämna disken i veckor, vada genom snöblandat regn, äta chips i sängen. Somna till någons hjärtslag och oktoberregn mot rutan.

Men imorgon är det augusti. Vi börjar där.

DET VET NI, VA

Hej!
 
Lite från en fredag jag hade för någon vecka sedan. Imorgon är det redan fredag igen. Dagarna går så snabbt en hinner ju inte med. Igår var det redan en månad sedan jag klev in i min lilla grek-lägga för första gången. Träffade mitt team för första gången. Träffade mitt kollektiv hemma i Borås för sista gången på ett tag. Grät och kramades med pontus och elin och julia och joni. <3 Mitt grekiska kollektiv kommer aldrig bli så fint som vårt där hemma. Det vet ni, va.
 
Det innebär också att det inte är så himla långt kvar för mig här! Jag jobbar bara högsäsong i sommar. Nu står jag i det så kallade valet & kvalet om jag ska söka vintersäsongen eller inte. Vi får se, tror jag.
 
Ok! Fredag för två veckor sedan, måste det väl bli. Jag, Sara, Petra och Lena hyrde bil. Roadtripade lite. 
 
Vi åkte till ruinerna av ett gammalt sjukhus. Åk inte dit. Det är visserligen spännande med lite historia och skräckberättelser men det är 1.mycket folk 2.dyrt 3.inte SÅ himla intressant ändå. Och då är jag ändå historia-geek som brukar gilla sånt här. Tips.
 
Men! Vi åkte iallafall!
 
Stället svämmar också över av hemlösa katter. Det gör visserligen hela Kos. 
-Är du med på att åka ned med bil och ta med dig lite hemlösa djur hem?
Jag väntade på att Joni skulle svara. Det tog ett tag. 
-Nej.
Jag suckade. 
-Äh, kom igen. 
-Nä aldrig i livet Amanda.
Och det var den diskussionen.
 
Jag åker nog ner ändå, nån dag.
 
Sedan tog vi bilen in till Kos Town där vi strosade runt i affärer lite. Insåg nu att vi var sugna på att gå ut på en bar i staden. Vi kom överens om att åka veckan efter. Det skulle ju bli vår sista torsdagskväll tillsammans, sa vi också. Sedan gick det en vecka och under eftermiddagen gjorde vi oss redo men blev senare alldeles för trötta och la oss tidigt, istället. Tänk vilken tur. Samma natt rasade det tunga stentaket i baren vi skulle gått till. Och för några av gästerna förändrades livet föralltid.
 
 
VI åt på mysig restauang (syns kanske inte pga sämsta bilden någonsin, MEN den var såå-åå mysig.)
 
 
 
 
 
Och sedan hängde vi i hamnen och doppade fötterna i vattnet. 
 
 
 
Lena gjorde en liten söt gadd på foten.
 
Sedan rullade bilen vidare upp i bergen. 
 
 
Jag såg ut så här! Klänningen köpte jag nog på någon liten skitig marknad på gran canaria förra sommaren. Skorna är de enda klackarna jag går i ish från H&M och sen är väskan Zara. 
 
 
 
Mina vänner såg ut så här. <3 <3 så fint.
 
 
Sedan strosade vi genom turistshoppar.
 
Och hamnade sedan på den här restaurangen. 
 
 
Och sedan kom solnedgången så som den gör alla kvällar. Bara lite finare, här uppe.
 
 
 
 
Och det var den dagen. Imorgon är jag ledig igen. Då ska jag ut och dyka. Men! Först jobba sent! Ikväll är det movie-night för hela slanten. Jag har bara tyska kids så jag gör mitt bästa med tyskan. Det går lagom. Lite långsamt. Eller langsam, då. Ah ni fattar. 
 
Trevlig kväll vi hörs snart igen!

ALLT MITT I MELLAN UNDER TVÅ VECKOR

Hej! Här kommer lite bilder från telefonen. Jag har tagit dem under de senaste två veckorna. Kan väl vara kul, att se allt det där som händer mitt i mellan, tänkte jag, 


Okej! Kväll på hotellet innebär antingen Fun with Bamse (minidisko med bamse på scenen), eller hangout by night. Då gör jag olika aktiviteter för the teens under kvällarna. Bästa åldern att jobba med, tycker jag. Ganska svårt och lurigt ibland men oftast är de så härliga och roliga när de är 15 år. Här är min hangout-plats! Spenderar åtminstone hälften av min arbetstid i de här sofforna.

Hotellet har nog fyra pooler. Här är en av dem! Fin!

Häromkvällen var det movie-night med hangouten. Fick hundra liter popcorn eller så. Jag åt nog det mesta.

Filmkväll!

Och när jag inte jobbar med femtonåringar på kvällstid så är jag ledig och då kan en tillexempel äta på favoritrestaurangen Ikaros (besök om ni är här! Ligger i tigaki!) med Alex, Greta, Andreas och Teresa. 

Eller så har jag teamshow och dansar till grekiska sånger på scenen.

Jag har bestämt mig för att gå på massage var tredje vecka. Jag har så ont i ryggen och det hjälper mycket. Känns värt! Förra veckan var jag där.

Hade rast igår och då hängde vi här.

Skulle städa lägenheten. Insåg att jag inte hade något att städa med. Fick springa och köpa nån sopkvast + tork men glömde ju hinken. Äsch! Jag jag inget kök ändå, typ. Kastrullen är bättre till annat.

Jag var inne i Kos Stad igårkväll för första gången sedan jordbävningen. Det ser helt ok ut. Mest är det sprickor i vägarna. Den här sprickan följer runt staden. Inte så stor kanske, men den fanns inte där för en vecka sedan.

Och avspärrningar i hamnen. Där är sprickorna lite större, som ni ser.

Och sen har vissa torn som förut var riktigt höga, nu rasat till marken. 

Men det är ingen fara' Jag hängde med Alex, Greta, Teresa och Solveig på en restaurang vid hamnen. Åt riktigt god lax och sen strosade vi till efterrätts-haket. De har allt.

Här står tvättmaskinen mitt ute på gräsmattan.

Och här satt jag och Petra när efterskalvet slog till två dagar senare. Det var ju konstanta, mindre, efterskalv i två dagar eller så men sedan kom det ett stort. Vet inte hur högt det mätte exakt men tror det var runt 5. Bordet började skaka och sedan väggarna också. Folk fick panik och sprang ut. Men! Ingen fara denna gången! Vi gick tillbaka direkt och drack lite drinkar istället. Mysigt! Ikaros är det bästa, sa jag ju! 


Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype