BÖRJAN PÅ NÅGOT STÖRRE

 
Jag minns januari som årets gråaste månad trots att den egentligen var himla fin. Jag firade in 2016 med en brakmiddag tillsammans med typ alla jag tycker om. Vi åt egentligen bara väldigt god mat, drack champange. Inga smällare men många nyårskyssar. Och så tomtebloss. Jag tror att det kan vara en utav mina mysigaste nyårsaftonar någonsin. Januari fortsatte i vardaglig anda med lite drinkar ute på stans mysigaste bar, promenader i snö och kompishäng. Jag var trött på mitt dåvarande arbete så i ren desperation sökte jag jobb som reseledare för TUI och åkte, egentligen emot alla odds (jag var supersjuk + hade ingen lust alls + fick betala dubbla tågbiljetter + massa strul), upp till huvudstaden för att gå på intervju. Tänk att jag fick jobbet tillslut. Men innan dess fick jag jobbet som lärare och en helt ny VÄRLD öppnades för mig!! Jag hittade världens bästa jobb!!
 
 
Under den här månaden avslutade jag någon typ utav relation. Den var fin på många sätt, men när den tog slut så fick det mig att mentalt kasta mig ut ur något typ av bo och det gav mig mycket i slutändan. Det absolut största som hände i feburari var ju givetvis att jag åkte till Marocko. Det är det bästa jag har gjort i livet tror jag. Det är den absolut bästa resan och nu när jag tänker tillbaka på den så känns det märkligt och häftigt att jag verkligen har varit där. :) Jag är tacksam för hur slumpen bara gav oss möjligheten att resa över 200 mil genom landet. Och jag är glad att Sandra var härlig att resa med och att vi vågade hoppa på den där minibussen som fick oss att sova mitt i de snöiga bergen och tillsammans med nomader i små tält i Sahara. TACK året för att du gav mig detta!!!!
 
 
I år får mars & april bli i samma summering för jag gjorde inte så mycket märkvärdigt i någon av månaderna. Jag minns dem som fina, på det sättet att jag grävde mig så djupt in i mitt jobb att det åt upp all min tid och det kändes fint att få lägga hela sitt engagemang på något som känns viktigt. Jag hängde en del i varberg hos polare och så får det inte glömmas att jag faktiskt tog mig hela vägen till fantastiska Paris med Sofia!! Vilken resa. Kul att upptäcka Paris med min bästa vän. 
 
 
Åh maj. ♥ Kanske årets finaste. Den här månaden åkte jag, inte minst, till Rom ihop med min familj. Så fint att få göra det tillsammans. Och Rom är kul! Jag köpte en ny kamera. Jag tror det är min sjunde i samlingen. Spelar inte så stor roll. Men den här har jag använt mycket. Kul grej! Jag och Elin hängde ihop i Varberg lite, vi tog tåget till gbg ibland. Och summerburst som gav mycket skratt och dans även om det finaste var utanför konserten. Jag minns maj som en fin månad där jag verkligen fick umgås med de jag tyckte om. Hade gärna varit där igen, om jag kunde. Fin månad. 
 
 
 
Ok! Tar tillbaka allt jag sagt om maj! Juni ägde mer! Juni! Herregud! Det här var bara fint. Jag tog tre veckors semester. Hängde en del med min familj. Sommarsverige var som finast i juni. Jag nakenbadade i havet, jag firade pride (gråt och skratt-fest i ett), jag var på konsert med Håkan och så firade jag fantastiska midsommar. Kan ha varit årets bästa helg. Jag band kransar, jag drack vin med vänner, jag sov på klipporna, jag sov i sommargräs och jag vaknade med solkatter dansandes över tapeterna vid våra fötter. Åt god mat. Åh, juni. Vad fin du var. Samtidigt var det lite sorligt för jag räknade ned dagarna till något som då kändes som slutet på allt fint i världen. Jag skulle ju strax åka till spanien och under juni månad var det mest förknippat med ångest och gråt i sängen. Jag minns så väl hur jag trodde att jag gav upp allt i livet för inget. Inte så konstigt, egentligen. Jag älskade livet här hemma då. Jag hade ledig tid med polare, jag var lite sommarförälskad (som man blir om sommaren), jag älskade mitt jobb och jag hade hemlängtan. Tänk om jag som trodde att det var slutet på något så stort, bara hade vetat att det var en början på något så himla mycket större. 
 
 
 
Så blev det ju verkligen. Min flytt till Spanien och allt slit & jobb där, är årets absolut största utmaning - och med det har det också gett mig mest under året, givetvis. Hela den här månaden gick egentligen ut på att försöka reda ut vart jag hade hamnat. När jag, i januari, sökte jobb för TUI så sökte jag som specifik barnklubbsledare. Men när jag kom till Gran Canaria så visade det sig vara tvärt om. Jag skulle få jobba med barn, men jag skulle också få jobba med vuxna, dansa i vattengympa, ha fitnesspass och, framförallt, dansa i dansshower på scen inför en fullsatt restaurang och bar. Jag kastades in i en värld som jag kommit till av en slump och juli var en helt fantastisk och en fruktansvärd månad på grund av det. Det var såklart jobbigt att lära sig miljön, jobbet, språket (! kanske framförallt, eftersom att några av mina kollegor endast snackar spanska), och kollegorna. Men vad härligt det var, samtidigt. Det dracks en del sangria, dansades, fikades. Vi gick på festivaler och åt god mat och hängde jämt i baren på gatan bredvid. Jag lärde känna de människorna som idag är några utav mina närmsta vänner. <3
 
 
Ok! Augusti fortsatte i samma spår. Den här månaden susade förbi. Jag hade hunnit landa. Både i jobb och i landet. Jag jobbade varenda helg och hade många sangria-shower (därav de fina sangriaklänningarna i blått) och när jag väl var ledig så spenderade jag mycket mycket mycket tid med Juan och Robin. Vi åkte runt till några olika stränder och städer för att komma ifrån extremturismen i Playa del ingles. TUI hade ett midseasonparty, så alla kollegor från TUI åkte ut på en båt i Atlanten där vi drinkade, dansade och åt god mat. Kul! Dagen efter fyllde jag 20! Minns dagen som jättefin och härlig. Jag dansade i grease på jobbet, och på kvällen gick jag och ett par polare ut och käkade tapas. Fin månad. 
 
I september åkte jag hem och överaskade mina polare! Jag var bara hemma i tre dagar, men det var fint att få träffa alla igen och liksom ladda om batterierna, om en kan säga så. Min moster gifte sig och jag var tärna! Så kul och fint och härligt och allt det där. Jag hade en kräftskiva ihop med mina fina vänner. Väl hemma i Spanien igen så jobbade jag mycket, såklart. Vi hade whiteparty och jag och min bästa miniclub-partner-in-crime Juan lät barnen sminka oss till vad som helst. Juan blev pirat och jag blev... prinsessa. Tror jag. Jag hade också lärt känna en svensk kille och en dag tog vi bilen upp i bergen och kollade utsikten. 
 
 
 
I oktober såg jag mest till att carpa skiten ur mina best budds i spanien eftersom att ingen av oss riktigt visste hur vintern skulle bli. Om man jobbar för TUI får man önska en destination, men man kan aldrig egentligen bestämma själv om man ska stanna kvar eller byta. Jag hoppades på att få stanna kvar, men i början på oktober fick jag reda på att jag blev förflyttad. I slutändan bestämde jag mig ändå för att åka hem, men jag visste inte riktigt när det skulle bli (eftersom att TUI bokar flyg hem). Det var lite jobbigt för oss alla, tror jag. Så, den här månaden hängde jag med mina vänner så mycket som möjligt. Skrek högt bakom Juan på mopeden, dansade mycket i Grease och åt vår favoritglass på caféet som låg på vår gata. De sista dagarna i Oktober fick jag snabbt packa ned min lägenhet för att åka tillbaka hem till Sverige igen. Jag grät och grät och grät och grät. 
 
 
 
 
Hemma! En rastlös månad. Jag pussade på alla mina vänner igen. Klappade kossor. Sparkade i snötäckta löv. Drack te med vänner och åt tacos med familj och efter det...klättrade jag på väggarna. Jag visste att jag skulle börja jobba som lärare igen i slutet på månaden men de 3,5 veckorna jag gick hemma, kliade hela kroppen. Det låter kanske både konstigt och överdrivet och det var det ju också. Men jag hade gått från konstant jobb dygnet runt till att liksom kunna sova hur länge jag ville... ligga i sängen hela dagen... äta när jag ville....inte göra någonting alls. Egentligen borde det varit skönt men det kändes mest tvärt om. Tillslut åkte jag till Tyra och Gabbe i Varberg hela tiden istället.Vi åt pizza alldeles för ofta (lagom) och dansade på små krogar.
 
 
Hoppla hoppla årets sista! Och vilka tråkiga bilder det blev. Den här månaden har varit märklig. Jag gick på Håkankonserten två gånger. Tatuerade mig. Drack vin med mina föräldrar i fina staden Malmö och så kom Jill hit! Vi bodde ju ihop i Spanien och det var jättekul att träffa henne igen. Under den vecka som hon var här så fick jag av en slump telefonnummret till en hyresvärd och på bara ett par dagar fick jag tag i en lägenhet. Vilken tur jag hade, och vad glad jag är att det blev som det blev. Jag började flytta och flytta och flytta och årets sista dag blev min första i mitt nya hem. 
 
Tack året för alla chanser du har gett mig. <3 Och tack mig själv för att jag vågade ta dem! Bra jobbat!  
 
Och med risk för att drunkna i smörighet så; tack tusen tack tack tack till mina fina vänner för det här året också .♥ Det är fint att alltid ha er i allt jag gör. Kom ihåg mig?
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype