EN TISDAG I LIVET OCH VECKOHÄNDELDER

Sorry sorry men jag ligger lite efter här. Ungefär tre veckor, ibland. Äh! 


På tisdagar är jag ibland lite ledig. Inte helt, förstås, men jag slutar vid 16 så då hinner man ju kosa sig och dricka vin och hänga med polare iallafall. Så det brukar jag göra. 

Nu är de här bilderna tagna för tre veckor sedan visserligen men ändå. Häng med!

Jag hängde med Greta, Solveig och Teresa. 

Vi strosade mest runt i de små butikerna här inne i Kos. Man kan dem utantill nu. Det är inte så stort, här. Men! Det finns mycket fint! Köket hemma på Kaptensgatan bara skriker i mig efter allt som finns att köpa här. Fina torkade frukter, kaffebönor, örter, kryddor, salt och oljor. Allt ekologiskt och fint förpackat förstås. Jag ska köpa med mig ett lass. 

Och sedan fortsatte vi ned genom staden.

Och nere vid hamnen fick vi olika menyer presenterade för oss. Vi strosade ändå vidare till fiskegatan. Dit brukar vi gå. Den ligger lite bakom hamnen, här inne i Kos. Bakom hamnen och bortom viken finns det en gata kantad med endast fiskrestauranger. God och bra mat. 

Så vi fick ett bord alldeles vid vattnet. Just det! Glömde! Kelly anslöt ju sig också. Så mysigt.

Vattnet är så nära att det liksom ibland skvätter upp på fötterna.

Åh MEN mina fina vänner vad jag kommer sakna er!!!

Sedan kom maten! Jag dricker så sällan alkohol här men ibland delar vi på lite husets vita typ. Det är verkligen en stor förändring för mig. Jag och mina polare hemma gick ju loco den här våren och gick liksom ut 3 gånger i veckan under ett halvår. Nu smuttar jag på ett glas vin varannan vecka. Verkligen en bättre förändring :).

Sedan kom kvällen och vi åkte och hämtade en kompis till Solveig på flygplatsen. Sedan åkte vi hit till min stad Tigaki och åt banana split och drack kaffe till en stund in på natten. Verkligen en bättre tisdag i livet. <3

Den här veckan blir kul och sorglig på samma gång. Här kommer en snabb veckoplanering utöver jobbiga då. 


Måndag: idag börjar jag inte förrän vid 17 så jag slurpar bryggkaffe på mitt favoritcafé här i tigaki där jag bor. Ska ta 11.25 bussen till Kos Town och fönstershoppa + luncha med fina vänner Atle och Silja. ❤️

Tisdag: Ja, ni vet ju! Tisdag betyder kvällsäventyr med mitt tisdags-gäng. Jag antar att vi ska in till Kos då med. Äta risotto och dela på husets vita. Tisdagar är livets dagar. 

Onsdag: Heartbreak!!!! Vi måste säga hejdå till Sara. Åh. 💞 Sara blev snabbt min närmsta vän här. Vi har jobbat nära varandra och pratat killar på stranden under siestorna. Det kommer bli så tomt. Vi ska iallafall hejdå-a henne med pizza och kubb på stranden nattetid eftersom att vi jobbar till 23. 

Torsdag: Jag har fått kvällen ledig för att packa ihop mina saker. Jag ska ju flytta, vet ni ju. Så torsdag blir städ och pack-dag. Kanske klappar jag getterna hejdå och tar en sista bryggkaffe här på caféet. Men. Dessutom ska jag hejdå-a med Petra eftersom att Petra också åker hem. Så tråkigt och så mycket hjärtekross. Men vi ska iallafall äta på vår restaurang Ikaros en sista gång och sen ska vi faktiskt (!) ut och dricka och sjunga karaoke ihop med våra grannar!! Bästa hejdå-et men så himla sorgligt. 

Fredag: Jag fattar ju redan nu att det blir en gråtdag för mig men det behövs ju ibland. Jag ska upp tidigt för att vinka hejdå till Petra för sista gången och sen går mitt flyttlass bort till Marmari! På fredag är jag helt ledig så jag antar att det blir uppackning och försöka hemmastadda sig. På kvällen ska vi äta flyttpizza på golvet, jag och min nya granne Greta!!! Wihio!

Sorglig och pirrig vecka, som ni förstår. Allt i ett. Tiden bara springer just nu. Om fem veckor åker jag hem till Sverige igen. Tror jag. Pirrigt det med!

COMIMG SOON!

Tja från en trött men pirrig människa. Jag har inte kunnat sova på två nätter nu. Jag bara vänder och vrider mig. Det pirrar i hela kroppen, liksom. Jag är uppe bland molnen någonstans igen. Jag är ju det då och då. Oftast när jag har mycket inspiration. Då vill jag göra allt på en gång och får så mycket idéer att det bubblar över. 


Det är härligt för då går jag in i nån typ utav bubbla och kör hundra procent rätt in i kaklet för en kort stund. Nu är jag inne i den bubblan! Så kul men lite tröttsamt på samma gång. Tänk om jag bara kunde vara lite mer stabil och inte så bergochdalban-ig i mina inspovågor. 

Nu har jag iallafall fixat hemsida! Jag har lagt en och en halv dag helt seriöst på att bara pilla och pilla och ändra och pilla och fixa. Än är den inte riktigt helt färdig men snart. Och då ska jag visa. Dessutom har jag kirrat fler modeller till mitt projekt! Längtar så jag spricker efter att få ta tag i det här på riktigt nu. Det är verkligen dags. 

Jag är tacksam varje dag att jag 1. Får möjlighet att jobba med mitt intresse och 2. Har så mycket inspiration att det bubblar över. Framförallt är jag tacksam över att så många hänger med på tåget. Jag tror verkligen att det här kan bli bra annars hade jag aldrig tjatat så om det. 

Vi får se. 

Annars då? Jag flyttar nu i veckan. Bara 30 minuter bort men känns ändå lite ledsamt. Jag har liksom precis funnit ett hem i den här något mer hektiska byn jag bor i nu. Hittat ett hem i fyllda barer och surrande restauranger. I fiket här bredvid. Och i getterna utanför fönstret. Men! Nu kommer jag visserligen närmre hotellet och dessutom blir jag granne med Greta så bättre blir det knappast. 

Vi hörs snart igen kram kram 

ATT LISTA

 
 
 
Fem saker jag gjorde igår kväll:
⋆  Åt skaldjursrisotto
⋆  Spelade kortspel med 5 kids i hangouten
⋆  Drack ett glas av husets vita
⋆ Kollade på fiskebåtar
⋆  Plåtade polare i motljus
 
 
Fem ljud jag kan höra just nu:
⋆  Surr av människor som pratar på olika språk här på fiket
⋆  Lätt bas från klubben bredvid där turister redan börjat dansa till festliga 2000-tals hits.
⋆  baristan som suckar åt någonting han just spillde.
⋆  Lätta mopeder som susar förbi här på gatan utanför
⋆  Vinden i palmerna här alldeles vid mig
 
 
Fem plagg jag aldrig bär:
⋆  Låga jeans
⋆  Äkta päls ovsett vad det är
⋆  Foppatofflor
⋆  Keps
⋆  Kilklackar
 
Fem saker jag gör innan jag går och lägger mig:
⋆  Tvättar ansiktet i så där kallt kallt vatten ni vet, mmm. 
⋆  Borstar tänderna
⋆  Kollar så det inte kryper några ödlor i badkaret.
⋆  Letar upp en gammal podcast att somna till
⋆  Drar för gadinerna för balkongdörren.
 
 
 
Fem saker jag helst äter:
⋆  Tomat med mozarellaost. 
⋆  Choklad
⋆  Guacamole
⋆  Svampsoppa
⋆  Kantarellpasta mmm (kan inte vänta tills jag kommer hem och kan äta detta cirka varje måltid)
 
Fem saker som är knepiga med mig:
⋆  Jag blir lätt rastlös och pirrig. Har svårt att sitta still och blir lätt uttråkad. 
⋆  Jag har cirka noll struktur i mitt inre tankeschema och är ganska rörig när jag ska göra saker. 
⋆  Jag är rädd för att fastna i min egen bubbla alldeles för länge.
⋆  Jag lägger mycket tid på att tänka på...tid. På att tiden går, tiden är snabb, långsam, gud vet vad, tiden kommer ta slut osv osv. 
⋆  Jag har aldrig tålamod till att lära mig någonting utan vill kunna allt med en gång. 
 
Fem appar jag gillar:
⋆  Instagram
⋆  VSCOcam
⋆  Podcaster
⋆  Spotify
⋆  SVT
 
Fem saker jag ska göra i veckan:
⋆  Flytta till en annan lägenhet här i grekland
⋆  Köpa torkade frukter
⋆  Äta frukost med hela glada hotell-gänget imorgon här i Tigaki. 
⋆  Vinka hejdå till Joni och Kevin.
⋆  Få reda på alternativ vintesäsong och med det även bestämma om jag ska bo på eventuell vintersäsong eller hemma på kaptensgatan (<3) i kommande sex månader. 
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3