KANSKE KUL ATT GRILLA I VÅRREGN KANSKE INTE

Hej och hallå. 
 
sorry sorry att det inte skrivs så ofta men jag har number one bästa ursäkten: jag har gått upp i tjänst. Eller inte ens det, egentligen. Jag har fått ett till jobb. Helt enkelt. 
 
Jag jobbar heltid som lärare (det vet ni vid det här laget) men nu har jag också fått en plats på redaktionen för en tidning här där jag bor. Skriva fota pilla. Perfekt jobb för mig just nu. Det är en fin kombo för lärarjobbet ger mig sååå-ååå mycket men det kan vara skönt att sluta dagen med att sitta vid datorn på redaktionen. Skriva, flytta, pilla med texten lite. Skönt och givande. Jag lär ju mig mycket.
 
Sen har jag ju precis reggat det nya företaget så det är faktiskt mycket jobb där också. Jag lanserar en hemsida snart. Det är skitkul men fram tills dess är det mycket foto och redigering som måste in snabbt men det ger mig en kick och jag mår verkligen bra av att ha ett par bollar i luften. 
 
Men ibland går det trögt. Så som det känns, ni vet. Svårt att gå upp på morgonen och så. Glömmer av att andas. Man gör ju det när man har mycket att tänka på och mitt enda tips är egentligen att ta en sak i taget. (ok nu höjer typ elin på ögonbrynen och tänker att herreguuuud amanda du är väl den sista som tar en sak i taget). Men okej, så här: Jag tar en sak i taget, gör färdigt den till hälften, påbörjar en ny, gör färdigt den till hälften och sen avslutar jag det jag först påbörjat. Men jag försöker alltid fokusera på att bara jobba med lärande när jag är på skolan, bara jobba med tidningsrelaterade grejer när jag är på redaktionen och bara jobba med hemsida + bokningar + foto när jag är här hemma. 
 
Varför tjötar jag alltid så i samma sekund som jag öppnar det här skriv-dokumentet. 
 
Äsch.
 
För ett tag sedan körde vi grillpremiär här på trädgården. Jag, Elin, Joni, Julia och Adam åt lite gött och snackade skit. Det var något kallt men mysigt och fint med solen i ögonen och allt det där. 
 
 
En annan dag fyllde min alldeles egna JENNIEBALK år <3<3<3 
 
 
Och så fyllde min finaste bästa mormor år. Vi överaskade henne med spa och jättegod mat i varberg. 
 
 
och min fina morfar. <3
 
 
Jag fick specialmeny - all vegan. Najs. Bra!
 
Min mamma. <3 
 
Och så happy me och happy pappa
 
Sen har det blivit EN DEL (skitmycket) häng på mitt köksgolv, vin dans, glitter i håret och sånt.
 
 
 
Vi hängde hos julia. Tänk att hon snart flyttar in med mig på heltid. 
 
sminka sminka fixa fixa
 
 
som sagt, fixa fixa.
 
Elin är så fin och lockar mitt hår ibland
 
 
Sen kom söndagen och vi planterade växter på min balkong. 
 
Och hos mig växer det nu.
 
En kväll blev vi bjudna till Ida för att fredgashänga, fredagsäta, fredagsbubbla, fredagstjöta.
 
Hallå!!! 
 
Ok stelaste bilden ni nånsin får se på den här blögga men de är fina vänner jag har. <3 Haha.
"Kolla in i kameran och le"
nej vi vill inte
"jo kom igen bara en bild"
ok snabbt då. 
Och sen: 
 
Jaja! Sen fick vi värsta käket. Tack ida tack tack tack. 
 
 
Att jag ens visar upp en så kass bild som den här men iallafall, vi avslutade med bubbelbad under stjärnorna. Verkligen idylliskt och goals och allt det där. 
 
Happ! Så ser en amanda-vecka ut mitt i allt jobb. 
 
Idag blir en bra dag. Det regnar men det är ju vår och vårregn är det bästa som finns och speciellt när det doftar så där somrigt ni vet. Jag ska alldeles strax iväg och besikta min bil och sen ska jag på tidningsjobb en bit här ifrån. Jag tänkte hänga på redaktionen under eftermiddagen och skriva klart allt jag inte är färdig med och ikväll nalkas det... grill. Kanske inte ändå, tänker jag nu. Inte kul att grilla i spöregn. 
 
Kanske kul att grilla i vårregn. Vet inte. Kanske provar vi ikväll. 

KUL ATT JAG HAR KUL POLARE FÖR VAD HADE JAG GJORT ANNARS

En helg för ett tag sedan så flyttade Elin in till mig. Nära på, åtminstone. Hennes lägenhet ligger nästan vägg i vägg med min. Märkligt men kul och tryggt på något vis. Hur kunde hon ha sån tur och vad är oddsen egentligen. Det är bara för en kort period eftersom att jag snart flyttar men jag är ändå så glad så glad för det är ju mysigt att kunna springa över till varandra snabbt och dricka en kopp eller två och sen inte så mycket mer än så. 
 
Men så ska ju saker flyttas till en spricker också.
 
Elin har så fina trägolv i sin lgh. Det har inte jag. De la nytt golv precis innan jag flyttade in och det är ju lite tråkigt för vem vill inte ha ett gammalt, slitet trägolv egentligen. 
 
Som om det inte räcker med att saker ska flyttas tills en spricker så ska de ju också MONTERAS. Det är ett evighetsjobb men ett kul evighetsjobb ändå.
 
 
 
Det var en fredagskväll och förutom att vi flyttade och monterade och pratade strunt och sånt så drack vi även lite vin bland annat + lyssnade på the classic friyey disco-musik.
 
 
Och så kom superjullan
 
 
 
Och sen kom även denna med lite pizza + ännu mer vin
 
Och har man inget köksbord får man äta på golvet. Det är sen gammalt. :) 
 
 
Sen kom Joni och tog med sig thai thai
 
Och plötsligt var vi hela bästa gänget som firade en kul och lyckad flytt med hämtmat på golvet en fredag i vår stad som vi sen gick ut och dansade i.
 
Ja, och det var det. :) 
 
Dagen efter tog jag mitt pick och pack till Götebörg för att lördagshänga med Tyra & Gabbe. 
 
 
Vi var först på veggo-mässa och sen strosade vi i second hands tills dess att vi tröttnade och satte oss på ett fik på Haga istället. 
 
 
 
Sen promenerade vi lite grann och så här såg jag och tyra ut
 
Och sist men inte minst sa vi hejdå kram kram på järntorget innan jag tåg spåris + buss hem igen
 
 
 
Tänk så fint jag kan få leva då och då :). Kul att jag har kul polare. Vad hade jag gjort annars.

ANALOG LOVE FROM ROME

Det kom sig så att jag började fotografera analogt för ett år sedan (för er som ligger på typ -1 i fotointresse så kan jag bara förtydliga att analogt = ej digitalt dvs foto med filmrullar som sen skickas in på framkallning och först efter det kan du se bilderna för första gången). Jag har haft lite olika analoga kameror men av någon anledning har jag liksom aldrig skickat in dem på framkallning. Och därför inte sett bilderna. Förän nu, då. 
 
Jag trodde att de flesta skulle bli jättemörka men de blev fina tycker jag! Och lite läskigt att se bilder från ett år tillbaka som jag inte visste fanns, liksom. Nu kan jag inte sluta. Ska skicka in nästa gäng med rullar redan i veckan, tänkte jag. 
 
Här kommer ett gäng från... förra året. Alltså. Vi börjar med lite bilder från Rom. 
 
Jag såg ut så här
 
Och jag åkte till Rom och såg kvinnor röka på alla restauranger
 
Jag var där med min fina familj. <3
 
Och gatorna i Rom visade oss sina finaste sidor allt som oftast. Människorna tycks alltid vara på väg någonstans. 
 
Inte jag, då. Jag strosade.
 
Och Adam plåtade mig haha. I love you polare + familj som alltid först suckar hundra gånger men sen kryper in i palmer och buskar och skogar och gud vet vad för att ta bilder. Och jag är ju inte lätt att ha att göra med heller. Tänk på förgrund! Tänk på ljuset! Tänk på inga skuggor över näsan och inget direkt solljus i ögonen och tänk på att horrisonten måste ligga rak och tänk tänk tänk! I love you.
 
street entertainment har man ju aldrig sett tillräckligt av 
 
I folkmassan före påven skulle snacka en söndgasmorgon i Vatikanen. 
 
 
Ja nu syns han ju inte jättetydligt (dvs inte alls) men där uppe i högra fönstret står han! Påven! Och pratade på ett språk vi inte förstod men människor jublade och skrek och skrattade och det förstod vi ju.
 
Sen var vi världens turister som åkte buss genom staden och kollade läget lite. 
 
 
Människor sitter på gatan och människor går förbi. 
 
 
och andra putsar skorna på trappen.
 
På något sätt finns det väl något härligt i att äta italiensk pasta till sorlet av människor som strosar + cigarettrök.
 
Mycket militär & poliser ute på gatorna. Kanske symboliserar det en tid vi är i nu.
 
 
 
Sen turistade vi ännu mer 
 
 
Och sen blev cirka hälften av alla bilder på rullen så här. Lite suddiga och märkliga på lillebror eller typ Elin. 
 
Som sagt är jag besatt nu. Vill framkalla framkalla framkalla.
 
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype