INFLUENSA

 
Blö. Hela den här veckan har jag legat insjunken i influensa och det har varit så himla tråkigt. Jag kände av det redan i söndags på tåget upp till Stockholm och väl på intervjun så blev jag så himla kass att jag bara längtade hem. 
 
Ingen toppenvecka helt enkelt. Hela familjen var dålig så vi låg här hemma i sofforna, hostande och snörvlande och ingen hade någon röst kvar. Jag har hunnit avverka både två säsonger av Desperate Housewives och tre piggelinpaket men nu är jag äntligen back on track igen. :) Känns skönt. Och jag längtar till jobbet så mycket!! 

NÄR MAN HAR BESTÄMT SIG I HELA KROPPEN

Två ifrån en förra resa i Stöckhölm. 
 
Idag susar Sverige förbi utanför mitt fönster. Det är grått och kallt och snöigt även på andra platser ser jag nu. Det är till Stockholm jag ska och jag åker på norra europas kallaste tåg & dricker bubbelvatten. Jag åker ensam och det känns inte så himla kul men ibland får jag nog bita ihop lite grann tror jag. 
 
I Stockholm ska jag på arbetsintervju för ett resebolag. Jag hoppas att jag får det. Jag tror att jag får det också. Jag har bestämt mig långt inne någonstans och när man väl har bestämt sig till hundra procent med hela kroppen, ja, då kan det inte bli något annat än så. 
 
Att åka tåg ensam får mig att tänka på sist jag gjorde det. Herre min gud vad fel allt gick. Det var en junikväll och jag hade haft en riktig skitdag. Minns inte alls som hade hänt exakt men jag minns att allt var skit. Hade blandannat varit på en dejt som gick skit och missat två bussar. Skulle ta tåget från Borås till dit jag bor. Så jag gick på tåget och kände att "det ska bli skönt som fan att få komma hem och lägga mig under täcket". En bit in i resan kommer  konduktören förbi och jag knackar honom på axeln. "Stannar tåget i Limmared? Eller hur funkar det?" Han rynkade pannan, såg förvirrat på mig. "Det här går till Göteborg." Jag suckade. "Ja, men stannar det i Limmared?" Konduktören höjde förvirrat rösten, "Men det här tåget går till Göteborg!". Shit, tänkte jag. Vad är det här för trög konduktör som inte ens kan sitt jobb. "Jo, ja. Men STANNAR DET I LIMMARED?" Jag blev irriterad såklart. Konduktören skakade på huvudet. "Nej, säger jag ju", hans tålamod var märkbart försvunnet. Han höjde rösten något ytterligare och sa "Det här är ett direkttåg till Göteborg!!". Det tog nog två, tre sekunder innan jag förstod att jag satt på ett tåg som tog mig åt helt motsatt håll, och jag brast. Grät som en liten gris. Snorade och snörvlade och försökte torka alla tårar. De andra i vagnen såg på. Jag hade nog avbrutit dem i vad de än höll på med.
 
"Åh ursäkta mig, det har varit en skitjobbig dag", snörvlade jag. Den stackars konduktören satte sig på huk bredvid mig och försökte trösta. Min telefon var helt utladdad och tåget skulle vara framme i Göteborg runt tolvslaget och jag visste inte hur jag skulle ta mig därifrån. Det slutade så fint att en medpassagerare hade med sig en laddare till telefonen och jag fick ta natttåget tillbaka till Borås igen. 
 
Idag ska det inte återupprepas. :) Jag har tillockmed frågat två gånger så att jag sitter rätt. 
 
Hörs mer senare!

JAG SKA TILL MAROCKO

 
Idag bokade jag en resa till Marrakech i Marocko. Jag längtar så till god mat, häftiga möten & fotografering. Längtar efter att trängas i smala tvärgator och handla krims krams. Värme & sol. Se något annat. 
 
Om tre veckor åker vi.
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype