JAG FLYTTAR NU

Jag kan knappt tro det själv men jag har fått tag på en lägenhet. En jättefin 1,5 i stan där jag bott och det känns fint på något sätt. Vilken märklig och häftig och... fin, känsla det är att få skapa sitt eget hem.
 
 
Jag har mycket att skriva och säga i detta lilla cyber-forum men just nu hinns det helt enkelt inte med. Jag tror ni hänger med på att det är mycket att göra just nu. Mycket som ska packas, bäras (att jag bor längst upp och saknar hiss är givet), och pillas med. Känns kul och läskigt på samma gång. Jag tror att de flesta som flyttat hemifrån kan relatera. :) 
 
Jag hoppas att ni alla har fina dagar nu mitt i allt härligt som händer. Jul och nyår är kul tycker jag. Vemodigt och pirrigt att påbörja ett nytt år och lämna ett gammalt bakom sig. Ska skriva ned lite nyårsmål (löften är bara trams) som jag nog delar med mig av här. Det är ju spännande att se tillbaka på, när ännu ett år har gått, menar jag. 

ÅRETS LISTA

 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jättemycket. Hela året har varit sådant, tycker jag. Allt från vardagsgrejer så saker som vänt upp och ned på allt. Jag reste till Marocko, Paris, Italien och Gran Canaria, där har jag ju aldrig varit förr. Jag övernattade i öknen. Jag sov brevid nomader. Jag började jobba som lärare. Inte minst så flyttade jag utomlands och jobbade inom underhållning. Jag dansade i kycklingdräkter, hade minidisko. Lärde mig att dansa showdans på scen inför en publik på flera hundra. Mycket nytt. Pirrigt och spännande och jag hoppas att varje år får bli så som det här har blivit, när det kommer till första-gången-saker. :) 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Haha! Minns inte. Jag hade som nyårslöfte att komma till Asien. Det gjorde jag ju inte eftersom att jag fick jobbet som reseledare istället. Jag minns att jag lovade att sluta tänka så mycket. Det slutade jag inte med givetvis. Är man en tänkare så är man väl det, känner jag nu. Jag lovade att flytta. Det gjorde jag. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Flera. 
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, ingen som stod mig nära. Men en del bekanta. Sorgligt såklart. 
5. Vilka länder besökte du? Marocko, Frankrike, Spanien, Italien. 
 
Marocko. :) Häftigaste jag har gjort. 
 
 
6. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017? Hmm. Jag hoppas verkligen att jag kommer till Afrika igen. Det är mitt största mål. Sedan hoppas jag på mer vardagshäng med mina polare eftersom att vi var så utspridda det här året. 
7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 2 juli när jag flyttade över till Gran Canaria en liten stund. Sedan kommer jag att minnas midsommarhelgen för den var så fin på många sätt. 
8. Vad var din största framgång 2016? Utan tvekan att jag åkte till Gran Canaria trots allt. Veckorna före var verkligen tunga. Då kände jag att jag gav upp mycket för att åka på något som jag egentligen aldrig hade tänkt att göra. Nu i efterhand förstår jag ju att det inte alls var så. Men då trodde jag nog knappt själv att jag skulle komma iväg. Jag är så glad att jag åkte!!! Tänk vad jag hade missat annars!!!
9. Största misstaget? Misstag är bra tror jag, men det här året har jag inte haft så många. Misstag blir ju sällan misstag i slutändan ändå. Jag kan inte ens komma på något just nu. Kanske slösade jag för mycket pegnar men vad spelar det för roll egentligen. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej! Bra år för mig!
 
Mina fina vänner. <3 
 
11. Bästa köpet? Flygbiljetter. :)   
12. Vad spenderade du mest pengar på? Värdsliga saker. Kläder, mat, bensin. Allt det där som behövs för att vardagen här hemma ska gå runt ungefär. 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag har haft så många fina stunder i år. ♥ Hela våren bestod bara av massa fint. Hela sommaren också. Jag kan knappt komma på några specifika. En kväll i juni när jag och Sofia dansade på gatorna i gbg fram tills morgonen. Jag har nog aldrig skrattat som då. :) Min födelsedag när jag käkade Tapas ihop med Juan, Robin, Jana och Jill. Så många många många stunder i jobbet i spanien. Jag har skrattat tills jag gråtit hela sommaren. Jag kan omöjligt välja. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016? Haha! Kanske märkliga låtval, men "Vivir mi vida" för alla de glada stunderna och "Livet är underbart" för alla de fula. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Jag har tänkt på det så ofta under året. Vilket toppenår jag har haft. Det har verkligen bara varit fint. Jag har varit så glad så glad så glad rätt igenom. 
16. Vad önskar du att du gjort mer? Oj, det vet jag inte. Kanske slappnat av lite mer och litat på att det blir som det ska bli. 
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ja, det blir väl det motsatta då. Jag önskar att jag inte hade stressat upp mig så för onödiga grejer. 
19. Blev du kär i år? Verkligen. Men det gick över som det brukar göra. 
 
 

21. Favoritprogram på TV? Dokument innefrån eller Skavlan. 
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej 
23. Bästa boken du läste i år? Kanske Glöm mig, med Alex Schulman. 
24. Största musikaliska upptäckten? Det finns väl hur mycket som helst. Jag vet ingen specifik. 
25. Något du önskade dig och fick? Ja men inte utan att kriga för det ett tag ;) 
26. Något du önskade dig men inte fick? Ja givetvis
27. Årets bästa film? Jag är inte någon film-geek direkt. Jag blir för rastlös. 
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Jag jobbade från 10.00 till 23.00. Dansade i Grease på scenen som en i the pink ladies. På kvällen gick vi ut och käkade tapas på en restaurang i närheten. Ska bli spännande att se vad jag gör när jag fyller 21. 
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det vet jag ju inte nu. Jag tycker att jag har fått med det mesta. Det har verkligen varit mycket fint men det kan ju alltid bli finare. Och tvärtom, också. Jag är tacksam och glad för det här året verkligen. 
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2016? Som ett ok försök.  
31. Vad fick dig att må bra? Att jag vågade göra saker även om jag var nervös och skakade om händerna. Det har gett mig mycket i år. :) 
32. Vilken kändis var du mest sugen på? Håkan Hellström givetvis och Sigge Eklund. ;)
33. Vem saknade du?  Jag har saknat mycket. Hur många som helst. 
34. De bästa nya människorna du lärde känna?  Min canarian-familj givetvis. Jag har fått jättefina vänner.
35. Vilken var den bästa dansnatten? En kväll i göteborg ihop med Sofia som egentligen inte skulle bli något särskillt. 
36. Vilken fest var den roligaste du var på? Det var väl typ den ovanstående. 
37. Vilket motto har du använt dig av under 2016 som du kommer att fortsätta med? Det blir som det blir, tror jag.
 
Jag har ju samlat på mig några listor nu. Här kan ni läsa listan från förra året. :) 

INGET KAN TA SLUT NU

Hej och hallå! Det har inte varit en lugn stund hos mig på länge nu. Kul! Tycker jag! 
 
För cirka 1,5 vecka sedan så hämtade jag upp min polare Jill på flygplatsen. Vi bodde ihop på gran canaria och jobbade på hotellet tillsammans. Hon kommer ifrån Tyskland och det är så himla kul att hon kom hit och hälsade på lite grann. 
 
Det var hennes första gång här i sverige så vi hängde runt på alla möjliga ställen. Åkte runt mellan alla städer som finns, känns det som. Åtminstone hann vi med Gbg och Varberg och Ullared (hehe) och Borås givetvis och så Jönköping. 
 
På gatorna i gbg. 
 
Vi hann med lite vin mitt i allt. Dansade till långt in på natten innan vi somnade på en soffa hos en polare.
 
Vi högg julgran! Givetvis! 
 
 
 
 
Och sen åkte Jill hem och vi klädde granen här hemma. 
 
 
 
 
I veckan var jag och mina föräldrar i Malmö för att se på Håkan. Mysigt! Vi hade sittplatser och satt nästan längst upp. Jag har ju alltid stått vid scenen förut så det var najs att se allt ovanifrån också. Innan konserten käkade vi lite mat och så drack vi vin. En fin kväll. :)  
 
Jag åt veggoburgare. 
 
Jag och min mamma.<3
 
Och tänk att det redan är julafton igen. Snart, alltså. Ikväll hänger vi framför bingolotto givetvis. Vi hörs en annan kväll! God jul hörreni, ta hand om er och de ni tycker om. 
Go & gla. Jobbar som reseledare och lever Lanzarote-life över vintern. Jobbar som frilansskribent och fotograf också någonstans mitt i mellan. Här ventilerar jag vardagen med allt vad det innebär och inte innebär och skriver mest för att kunna se tillbaka på dagarna som gått när andra dagar har kommit. Häng med. <3

HannaVic logotype